söndag 4 januari 2015

En smakebit på søndag


Ja, det klart att jag ska dela med mig av söndagssmakbitar! Jag tycker att det är ett mycket trevligt initiativ av bloggen Flukten fra virkeligheten. Just nu läser jag Shantaram av Gregory David Roberts och det finns mängder av fina citat i den boken. Det jag har valt just idag återfinns på sidan 129.

"Jag bet ihop tänderna mot stjärnorna. Jag slöt ögonen och kapitulerade för sömnen. Ett av skälen till att vi trånar efter kärlek och så förtvivlat söker efter den är att kärleken är den enda boten mot ensamhet, skam och sorg. Men en del känslor sjunker så djupt ner i hjärtat att bara ensamheten kan hjälpa en att hitta dem igen. En del sanningar om en själv är så smärtsamma att bara skammen kan hjälpa en att leva med dem. Och en del saker är precis så sorgliga att bara själen orkar fälla de tårar man själv borde fälla."

9 kommentarer:

 1. Tack för smakbiten. En riktig tegelsten :-)

  SvaraRadera
 2. Jeg tenkte jeg skulle lese Shantaram, men det har ikke blitt sånn. Den er ganske så tykk, så ikke den letteste å begynne på heller :-) Ønsker deg en fin kveld!

  SvaraRadera
 3. Hört gott om denna, lite tjock. Undrar om den finns som ljudbok. Tack för den fina smakbiten. ;)

  SvaraRadera
 4. Läste denna för något år sedan och tyckte den var riktigt bra, trots att den var lite seg i mitten :)

  SvaraRadera
 5. Tack för smakbiten. Tror inte att jag kommer att läsa den men det ska bli intressant att höra vad du tycker om den. :)

  SvaraRadera
 6. Ja, det är en fysiskt tung bok, men den är lätt att läsa! Önskar att jag hade möjlighet att sträckläsa. Är nog mest orolig för att den inte ska hålla hela vägen, för jag har ju bara läst 250 sidor än så länge.

  Jag har för mig att någon i bokcirkeln lyssnar på boken, så den bör finnas som ljudbok :)

  SvaraRadera
 7. Tack för smakbiten. Den här har jag faktiskt lagt i varukorgen på Adlibris.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror inte att du kommer att bli besviken!

   Radera
 8. Tyckte inte vidare bra om den här när jag läste den tyvärr...

  SvaraRadera